Drezno / Dresden, 1.3.2018

Dzień dobry,

przynosimy Państwu najświeższe informacje o wiosennych targach ogrodowych DRESDNER OSTERN połączonych z międzynarodową wystawą orchidei. Oba wydarzenia odbędą się na terenach wystawowych Drezna MESSE DRESDEN od 22 do 25 marca 2018 roku. Z legitymacją dziennikarską przysługuje Państwu darmowy wstęp. Jeśli mają Państwo zamiar napisać lub nagrać materiał o targach, chętnie przekażemy Państwu darmowe wejściówki rodzinne. Możemy także umówić Państwu na miejscu wywiad. A jeżeli chcecie Państwo zorganizować konkurs dla czytelników bądź słuchaczy, to napiszcie do nas, przekażemy Państwu bilety na ten cel.

Czy obserwują już nas Państwo na Facebooku www.facebook.com/drezno.info?

MATERIAŁ FOTOGRAFICZNY w jakości do druku znajdą Państwo na stronie https://photos.app.goo.gl/5Wsrs3T5Pl14TZ DF2.

MATERIAŁ FOTOGRAFICZNY w jakości do
druku znajdą Państwo na stronie photos.google.com

Tereny Wystawowe Drezna cieszą się na Państwa wizytę!

Serdeczne pozdrowienia z Drezna

Susanne Arens

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Międzynarodowy marketing Drezno • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drezno.info (PL) | www.facebook.com/drezno.info | www.twitter.com/DREZNOinfo

TERENY WYSTAWOWE DREZNO: Wielkanocne targi ogrodowe »DRESDNER OSTERN« wraz z wystawą orchidei | 22.–25.3.2018

Targi »Dresdner Ostern« na terenie wystawowym w Dreźnie © MESSE DRESDEN, Marko Kubitz

Wiosenne targi »DRESDNER OSTERN«, największe i cieszące się ogromną popularnością targi w Dreźnie, odbędą się tradycyjne na krótko przed Wielkanocą, między 22–25 marca 2018 na terenach wystawowych MESSE DRESDEN. Bogaty wybór ofert z zakresu ogrodnictwa, zwierząt, rzemiosła, rodziny i spędzania wolnego czasu napełni uczestników wiosennym nastrojem. Swoje oferty zaprezentuje 350 wystawców. Targi DRESDNER OSTERN odbędą się po raz 25. Odwiedzający będą mieli okazję zaopatrzyć się na nowy sezon.

Międzynarodowa wystawa orchidei

W ramach targów odbędzie się także największa i najpiękniejsza w Europie wystawa orchidei. Hodowcy z 4 kontynentów przygotują w HALLE 1 fascynujący pokaz 20 000 roślin z 100 000 kwiatów.

Na miłośników kwiatów, a szczególnie orchidei, czeka Noc Orchidei (NACHT DER ORCHIDEEN), podczas której dzięki ograniczonej liczbie uczestników i późnej porze zapanuje magiczna, wspaniała atmosfera. Spektakularnie oświetlone stojaki nadadzą wydarzeniu egzotyczny charakter. O rośliny zatroszczą się hodowcy orchidei. Bilety wstępu do nabycia zarówno w przedsprzedaży, jak i na miejscu w kasie biletowej.

DRESDNER OSTERN 2018 - jubileuszowa 25. edycja

Targom towarzyszyć będzie bogaty program artystyczny dla całej rodziny. Z okazji 25. edycji targów na scenie pojawi się znany niemiecki piosenkarz Olaf Berger. Pierwszego dnia targów ten sam artysta na scenie w hali 1 symbolicznie ochrzci nowy gatunek orchidei. Później odbędzie się niewielki koncert połączony z rozdawaniem autografów. W piątek o godz. 14.00 Olaf Berger wystąpi ponownie i zaśpiewa kolejne ze swoich hitów.

Pod hasłem "Erlebniswelt Kleingarten" (Świat ogrodów pełen przygód) stowarzyszenie miasta Drezna o nazwie Dresdner Gartenfreunde e. V. przedstawi zależności pomiędzy pracą w ogródku, uprawą owoców i warzyw, ziół, odpoczynkiem oraz innymi zagadnieniami z tym związanymi.

Główne informacje o wielkanocnych targach ogrodniczych »DRESDNER OSTERN«

KIEDY: 22.–25.03.2018 | dziennie 10–18 h | Noc orchidei 23.03.2018 | 19–23 h

GDZIE: tereny wystawowe Messe Dresden, Messering 6, 01067 Dresden

PARKING DLA AUTOKARÓW: parking 2 / 2a Pieschener Allee | opłata za cały dzień 7 € (UWAGA! Podczas płacenia w parkomacie trzeba nacisnąć ŻÓŁTY GUZIK aby wybrać taryfę dla autobusów. Do zapłaty potrzebują Państwo waluty euro. Parkomat nie wydaje reszty!

DOJAZD: możliwość parkowania bezpośrednio przy terenach wystawowych na parkingach P1, P2 oraz P7 (miejsca parkingowe dla osób niepełnosprawnych znajdują się bezpośrednio przed głównym wejściem - Hauptfoyer- oraz przed halą 1), opłata za parking 4€/dzień (płatne przy wjeździe)

WSTĘP: 8 €/ 6,50 €, dzieci od 7 do 14 lat 3 €, dzieci do 6 lat za darmo, bilet rodzinny (2 dorosłych i max. 2 dzieci do 14 lat) 19 €, bilet rodzinny single (1 dorosły i max. 2 dzieci do 14 lat) 11 €, bilet na „Nacht der Orchideen“ (Noc orchidei) 23.03.2018 w godz. 19.00-23.00 kosztuje 10 € | bilety grupowe od 10 osób 6,50 € za osobę | bilet popołudniowy od 16:30 5€ | wejście z psem tylko z aktualnym zaświadczeniem o szczepieniu

TEMAT TARGÓW: ogród, rzemiosło artystyczne, rodzina, czas wolny, zwierzęta | INNE INFORMACJE: www.messe-dresden.de (DE | EN) | www.dresdner-ostern.de (DE) | www.drezno.info/dresdner-ostern (PL)

Mapa - tereny wystawowe MESSE DRESDEN

Niemiecki tekst artykułu

DRESDNER OSTERN mit exklusiver Abendveranstaltung - Dresdens größte Publikumsmesse vom 22. bis 25. März 2018 in der MESSE DRESDEN | Die DRESDNER OSTERN, die größte und beliebteste Publikumsmesse in Dresden, lädt traditionell kurz vor dem Osterfest, vom 22.- 25. März 2018, in die MESSE DRESDEN ein. Eine bunte Angebotsvielfalt aus den Bereichen Garten, Tiere, Kunsthandwerk, Familie , Freizeit & Tiere sowie der Frühjahrsmarkt versetzen die Besucher in Frühlingslaune. Rund 350 Aussteller werden im Messegelände vertreten sein, wenn die DRESDNER OSTERN in ihrem 25-jährigen Jubiläumsjahr die Tore öffnet. | Blütenreich und faszinierend zugleich: Die Internationale Orchideenwelt – eine der schönsten und größten Orchideenschauen Europas – findet im Rahmen der DRESDNER OSTERN statt. Züchter aus 4 Kontinenten zeigen eine Schau von Weltniveau mit über 20.000 Pflanzen und 100.000 Blüten in der HALLE 1. | Unter dem Motto „Erlebniswelt Kleingarten“ präsentiert der Stadtverband „Dresdner Gartenfreunde“ e. V. die Verknüpfungen von Gartengestaltung und dem Anbau von Obst und Gemüse, Gewürz- und Heilkräutern, von Erholung und Gartenarbeit und dem, was daraus entstehen kann. | Umrahmt wird die Messe durch ein umfangreiches Bühnenprogramm für die ganze Familie. | Stargast zum 25-jährigen Jubiläum ist der beliebte Sänger Olaf Berger. So ist der sympathische Entertainer Orchideentaufpate am Eröffnungstag auf der Bühne in der HALLE 1 und tauft eine Orchideen-Neuzüchtung. Im Anschluss gibt er ein kleines Konzert mit Autogrammstunde. Am Veranstaltungsfreitag präsentiert Olaf Berger um 14 Uhr nochmals einige seiner bekannten Hits. | Die NACHT DER ORCHIDEEN hat sich mittlerweile zu einer etablierten Abendveranstaltung entwickelt. Alle Blumenfreunde und insbesondere Orchideenliebhaber sind am 23. März 2018 angesprochen, um die besondere Atmosphäre der Orchideenausstellung am Abend mit weniger Besuchern als tagsüber zu genießen. Prachtvoll beleuchtete Schaustände laden in einem exotischen Ambiente zum Flanieren ein. Orchideenzüchter führen darüber hinaus durch die Ausstellung und beraten zur Haltung und Pflege der Pflanzen. Tickets sind im Vorverkauf, aber auch an der Abendkasse erhältlich. | Öffnungszeiten: | Donnerstag bis Sonntag (22.-25. März 2018) | 10 bis 18 Uhr | NACHT DER ORCHIDEEN | Freitag (23.03.18), 19 bis 23 Uhr | Alle näheren Infos unter www.dresdner-ostern.de

UWAGA: wywienione wyżej usługi dla komercyjnych portali internetowych dostępne są tylko po uprzednim porozumieniu się i po spełnieniu poniższych warunków:

1. Za autora (bądź "napisał") będzie podane: "www.drezno.info"
  2. Na początku lub końcu artykułu będzie znajdowało się aktywne odniesienie z atrybutem "follow" na stronę www.drezno.info

NIE WYSYŁAJ

W przypadku, jeśli są Państwo zainteresowani Saksonią i Dreznem, prosimy nie wahać się i pisać do nas w każdej sprawie. Jeśli chcą Państwo napisać obszerniejszy artykuł czy reportaż lub jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiemy i pomożemy Państwu nawiązać potrzebne kontakty, zdobyć bilety wolnego wstępu, informacje czy materiały (wszystkie dane kontaktowe znajdą Państwo w nagłówku tej wiadomości).